Historie van loon- en maaibedrijf de Struunhoeve

De Struunhoeve is zoals vele loonbedrijven voortgekomen uit een veehouderij. Eind jaren vijftig is Co Helmigh met zoon Klaas begonnen met het maaien van 3 km wegberm tussen Monnickendam en Broek in Waterland. Dit gebeurde met een 1-assigetractor met vingerbalk (agria 1100). De slootkanten en rond obstakels werden gemaaid met de zeis. Om meer opbrengst te krijgen werd er kunstmest in de bermen gestrooid. Het maaisel werd gebruikt voor veevoer.

Het arsenaal wegberm maaien breidden zich in de jaren zestig langzaam uit en daarmee ook de mechanisatie. In 1961 werd de eerste nieuwe machine gekocht. In 1980 ging K. Helmigh een samenwerkingsverband aan met P. de Boer. De mechanisatie werd op elkaar afgestemd en zo werkten ze 24 jaar samen in de agrarische- en de cultuurciviele sector. In augustus 2003 ging de eenmanszaak K. Helmigh de Struunhoeve over in Loon- en maaibedrijf de Struunhoeve BV. In het voorjaar van 2004 nam de Struunhoeve BV, de cultuurciviele machines van P. de Boer over, daarmee eindigde na 24 jaar het samenwerkingsverband. Tegelijkertijd trad K. Helmigh naar de achtergrond en nam M. Koole de algehele leiding op zich.

Onder zijn leiding werd ingezet op verbreding van de werkzaamheden, naast agrarisch loonwerk en onderhoud van wegbermen en sloten, werd het aanbod uitgebreid naar andere groene diensten. Onderhoud van bosplantsoenen, vijvers en stedelijk water, biologisch onkruidbeheer op verharding (borstelen) en aanleg projecten van tuinen, erven en landschapsinrichting waaronder terreinverhardingen, beschoeiingen, hekwerken, keerdammen en kleinschalige dijkverzwaringen.
Werkzaamheden
Van het schoonmaken van een kleine tuinvijver, agrarische en onderhoudswerkzaamheden tot het aanlegen van complete stadsparken, bij de Struunhoeve BV draait het er om dat de klus netjes word uitgevoerd....

Machinepark
Een groot deel van ons machinepark is opgenomen op entreeding.com/loonbedrijf-de-struunhoeve. Staat wat u zoek er niet tussen, dan is ons motto....